Kek Sisik Ikan
A: 10 biji kuning telur
2 biji putih telur
250 gm gula halus
1 sudu makan ovallete
75 ml air sejuk
1 tin seri kaya
1/2 botol kecil horlicks
B: 250 gm tepung Hong Kong
300 gm mentega, dipukul bersama
4 sudu makan susu pekat manis
4 bungkus manisan, masam manis
Cara-cara membuat:
2 biji putih telur
250 gm gula halus
1 sudu makan ovallete
75 ml air sejuk
1 tin seri kaya
1/2 botol kecil horlicks
B: 250 gm tepung Hong Kong
300 gm mentega, dipukul bersama
4 sudu makan susu pekat manis
4 bungkus manisan, masam manis
Cara-cara membuat:
- Pukul bahan A hingga kembang. Kaup balikkan tepung dan kacau sebati.
- Masukkan mentega yang telah dikacau hingga rata dan sebati.
- Bakar 4 sudu makan adunan hingga masak. Cucuk mencondong manisan ke atas kek.
- Masukkan 4 sudu makan adunan lagi dan bakar, buat dua lapis baru dicucuk lagi dengan manisan.
- Ulang proses tadi hingga habis.
wah best ni..tp gua x pena buat kueh..huhu... asyik maen beli je.. pape pun tanks ye folo me..dah folo sini juga.. :)
ReplyDelete