Kek Sisik Ikan

A: 10 biji kuning telur
     2 biji putih telur
     250 gm gula halus
     1 sudu makan ovallete
     75 ml air sejuk
     1 tin seri kaya
     1/2 botol kecil horlicks
B:  250 gm tepung Hong Kong
     300 gm mentega, dipukul bersama
     4 sudu makan susu pekat manis
     4 bungkus manisan, masam manis

Cara-cara membuat:
  1. Pukul bahan A hingga kembang. Kaup balikkan tepung dan kacau sebati.
  2. Masukkan mentega yang telah dikacau hingga rata dan sebati.
  3. Bakar 4 sudu makan adunan hingga masak. Cucuk mencondong manisan ke atas kek.
  4. Masukkan 4 sudu makan adunan lagi dan bakar, buat dua lapis baru dicucuk lagi dengan manisan.
  5. Ulang proses tadi hingga habis.
Sekian...Selamat mencuba...Hantarlah komen kalau dah buat ye... 

Comments

  1. wah best ni..tp gua x pena buat kueh..huhu... asyik maen beli je.. pape pun tanks ye folo me..dah folo sini juga.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts